среда, 17 сентября 2014 г.

Ռատատույ

Անհրաժեշտ է.

 7 հատ լոլիկ
3 հատ սմբուկ
3 հատ դդմիկ
2 հատ կանաչ պղպեղ
2 հատ կարմիր պղպեղ
2 հատ սոխ
2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
2 ատամ սխտոր
չորացրած ռեհան և ծիտրոն
համեմ, մաղադանոս
աղ և սև պղպեղ


Դդմիկը, 6 հատ լոլիկն ու սմբուկը օղակաձև կտրատել, սմբուկի վրա աղ անել և թողնել 20 րոպե, որից հետո սառը ջրով լվանալ: Սոխը կտրատել և տապակել, ավելացնել խորանարդաձև կտրտված պղպեղներ, լոլիկ,տոմատի մածուկ, սխտոր, չորածցրած ռեհան և ծիտրոն, համեմել աղով և սև պղպեղով:
Տապակած բանջարեղենը լցնել տապակայի մեջ և հերթականությամբ շարել սմբուկը, դդմիկն ու լոլիկը:
Բանջարեղենը ցողել ձիթայուղով, տապակը ծածկել փայլաթիթեղով և եփել 30 րոպե:
Փայլաթիթեղը հանել և 10 րոպե ևս եփել: Զարդարել մանր կտրտված կանաչեղենով: Բարի ախորժակ :)


Комментариев нет:

Отправить комментарий